Tämän talon sain ystävältäni, joka luopui nukketalostaan kevättalvella 2011, se sai heti nimen Tarula. Talo on ostettu aikoinaan Hong Kong -tavaratalosta. Autoin ystävääni sen kokoamisessa ja tapetoinnissa, mutta sen rakentaminen jäi häneltä kesken. Eräänä päivänä hän ilmoitti minulle, että hän tuo sen minulle, koska olin jo ollut sen kokoamisessa ja tapetoinnissa mukana.

Katselin taloa muutaman päivän ja mietin, mitä sille tekisin. Se oli aivan sellaisenaan, kuin se oli paketista koottu. En pitänyt talon väristä ja päätin tuunata sen itselleni mieluiseksi.  Päätin, että talo saisi pintaansa jonkinlaisen rappauksen ja sen väri vaihtuisi valkoiseksi tai keltaiseksi. Se tarvitsisi uudenlaisen ulko-oven, sillä talon ovi oli kummallisen matala. Samoin talon päätyyn on tarkoitettu kuisti, jonka päällä on parveke, mutta toisessa kerroksessa ei kuitenkaan ollut ovea parvekkeelle. Siispä sellainenkin tehtäisiin.

Päätin yrittää irroittaa talosta ikkunat ja muut julkisivun koristeet tehtävän 'rappauksen' vuoksi. Enpä tietenkään huomannut ottaa kuvaa talosta ennen kuin aloitin sen riisumisen, joten kuvasta on jo poistettu osa ikkunoista ja ovista.

Tähän vaiheeseen talo jäikin sitten puoleksi vuodeksi, sillä tarkoituksenani oli saada Villa Iris siihen kuntoon, että se vietäsiin Mini Turku -Nukkekoti Asuntomessut -nukkekotinäyttelyyn. Katselin ja suunnittelin aina välillä, mitä tälle talolle tekisin ja palasin taas Villan töiden pariin.

 

 

 

 

Elokuun alussa sitten aloin työstää taloa. Ensin tein ulkokuoreen ne kaksi oviaukkoa ja toisen oven tein ja toiseen käytin valmiina ostettua ovea ja ulkokuori sai pintaansa paperirappauksen ja valkoisen värin, seuraavaksi tuunasin vähän ikkunoita. Kummallista, että valmiiseen talopakettiin tehdään kolmea erilaista ikkunaa, tein kuistin etuoven ikkunoihin ristikot, jolloin ne vähän enemmän muistuttaa muita alakerran ikkunoita. Etuovi ja yläkerran ikkunoiden alustat saivat mustat 'takorauta' koristeet, talon alle suunnittelen yhtenäistä levyä, sillä kuistiosa on irrallinen ja sellaiseksi sen aion jättääkin liikuttelun helpottamiseksi.

 

Rappaustöiden vuoksi jouduin avautuvien etuseinien sisäpuolen tapetit uusimaan sekä  keskikerroksen lisättyyn väliseinään tapetit. Vinttikerrokseen tein myös oven pesuhuoneeseen ja valmistin sinne myös saunan, takkahuoneen tapetointiin hankin askartelukaupasta sopivaa tapettia.Pidin talon tapeteista, joten niitä en halunnut vaihtaa kokonaan, ainoastaa toiseen kerrokseen lisäsin väliseinän ja siihen tuli näin ollen yksi huone, mikä siihen talopaketin mukaan kuuluikin, sen huoneen tapetoin uudelleen kokonaan.Lattioihin suunnittelin taas kerran tekeväni lastusta parketin, kaikkialle muualle paitsi ullakolle, jonne tulisi ja ystäväni suunnitelmien mukaan takkahuone ja sauna, joten sinne olisi syytä ehkä tehdä laattalattia.

Kuvasatoa elokuun puolivälistä:

 

Taloa teen Kapteenska Linneaa varte. Talossa asuvat myös kapteeni ja kapteenin vähän reppana kaksoisveli. Talo sijaitsee jossain Turun lähisaarissa ja on kaksoisveljesten lapsuudenkoti, jota tällä hetkellä kunnostetaan säästäen mahdollisimman paljon vanhaa. Saapa nähdä, miten sen saan toteutettua.

Talon tässä vaiheessa alkoivat pikku hiljaa sisätöiden suunnittelu, sauna on lähes valmiina, sähköistys suunniteltu ja muuntajat yms henkittu, takkahuoneen takka tehty ja sähköistetty

ja vuoden viimeisinä päivinä alakerran kuisti, josta tulee herrain työhuone on saanut parkettilattiansa, joka kuvassa on vielä kiinnittämättä

Syksyllä myös parveke sai laatoituksensa. Laatoitus on tehty maalaamalla paksua imupaperia ja leikkaamalla se laatoiksi ja liimaamalla laatat sitten toiselle imupaperille. Parvekekalustet tuunasin taloon sopiviksi.

Olen tehnyt loppuja lattianpäällysteitä Tarulaan ja hitaaksi homma käy olohuoneen parketin kanssa, tais tulla otettua liian suuri urakka, mutta kokeiltava tämäkin on, kuvia siitä myöhemmin.

Myös keittiön puuhella on valmistunut samoin kalusteita, jotka tässä esittelen, vaikka ne eivät vielä paikallaan talossa olekaan, kalusteita olen tehnyt sekä kotona että Raunistulan nukkekotikerhossa, jossa porukalla olemme tehneet näitä kalusteita konepahvista.P1040389-normal.jpg

 

P1040501-normal.jpg

P1040581-normal.jpg

P1040860-normal.jpg

P1040871-normal.jpg