Pieni Hajuvesikauppa sai alkunsa helmikuussa 2004, kun ystäväni Arjan kanssa päätimme tehdä helmistä hajuvesipulloja. Kun alkuun päästiin, niin lopputuloksena oli parisataa pulloa.  Ne aivan huusivat kauppaa ympärilleen. Taas jouduin toteamaan vääräksi väittämäni 'minä en tee pienoishuoneita, harrastan vain nukkekotiani'.
330399.jpg
Ostin kerran kirpputorilta pienen matkamuistonuken, joka oli lähellä nukkekotikokoa, noin 14 cm. Riisuin sen ja vaatetin uudelleen, tein korut, lakkasin kynnet ja maalasin kengät jalkaan, ja siinä minulla oli kauppaan myyjä. Hetken nukkea tarkasteltuani, totesin sen liian hienoksi ollakseen 'vain' kaupan myyjä, omistajahan tämä hieno rouva on aivan selvästi.
330813.jpg
Kaupan tein pakkauslaatikosta, jonka päällystin lilalla kopiopaperilla ja rappausta muistuttavalla vinyylitapetilla. Ovi on tehty koivuviilusta, listat puurimoja. Ikkuna taas kerran piirtoheitinkalvoa.     
330398.jpg
Sisäpuoli oli aluksi tapetoitu lilalla kopiopaperilla, mutta totesin sen liian tummaksi, nyt kolme seinää on tapetoitu luonnonvalkoisella kalanruotokuvioisella vinyylitapetilla. Sisäkatto on paspis-pahvia ja lattian parketti on taas tehty petsatusta lastusta, jonka pintakäsittelynä on öljy. Oven sisäpuoli on tehty samoin, kuin ulkopuolikin.
330830.jpg
Myyntipöytä on tehty tapetilla päällystetystä aaltopahvista ja pöytälevy ohuesta vanerista, jonka 'marmorimaalasin' ja lakkasin kynsilakalla kiiltäväksi. Kassakoneen tein pahvista ja ohuesta viilusta ja maalasin alumiinivärillä, näppäimet on piirretty huopakynällä. Kristallikruunun tein Turun kristallikruunukurssilla Britan opastuksella.
330400.jpg
Hyllyköt on tehty jäätelötikuista, tulitikuista ja laboratorion näytelaseista. Alin erillinen hylly on pleksin palanen. Hyllyköiden taakse piti tietysti saada peili. Ne on tehty kiinnittämällä muusipussimuovia pahville. Koko komeus on liimattu tapetin päälle.
330849.jpg
Ja niitä erilaisia hajuvesipulloja on vaikka minkälaisia, on kristallisia, pumppupulloja, voidepurkkeja, kasvovesiä ja vaikka mitä! Kuvassa niitä on yli 200 kpl.