Tervetuloa pienoishuone- ja nukkekotisivuilleni!

330878.jpg

Koko nukkekotiprojekti lähti liikkeelle Turussa järjestetystä näyttelystä.  Siihen asti olin vain ihaillut museoissa ja kirjoissa upeita nukkekoteja.  Tuo näyttely sai aikaan sen, että tein päätöksen tehdä itse nukkekoti.  Ensimmäinen asia, jonka nukkekotia varten tein oli vihreäsävyinen matto kanavakankaalle syksyllä 2000.  Syksyllä 2001 ilmoittaudun Kaarinan työväenopiston nukkekotikurssille, olin täydessä innossa  tehdä itse nukketaloni.  MUTTA, paikka oli niin pölyinen, että kotimatkalla aloin yskiä ja tulin siihen tulokseen, etten kyseisessä paikassa voi nukkekotiani tehdä.  Aloin tehdä pikkutavaroita, ostin Boultonin nukkekotikirjan ja houkuttelin ystäväni Arjan kokeilemaan myös kaikenlaisen pienen tekemistä.  Piirsin nukketaloni pohjapiirustuksen, veljeni Ilpo teki listoja, eräältä ystävältäni sain ohutta pleksiä ikkunoita varten, Ilpo sahasi ovia, jne.  Pikku hiljaa lähes jokainen ystävistäni oli jollakin tapaa mukana, tehden jotain pientä, keräten sopivaa materiaalia, ja ennen kaikkea innostaen minua.  Syksyllä 2002 liityin muutamaan nukkekotilistaan, joista merkittävimmäksi muodostui 'nukkekotielämä' -niminen lista.   Kyseisen listan avulla löysin netistä kaikenlaista kivaa, ennen kaikkea ohjeita.  Lisäksi listalaiset kokoontuivat paikallisesti ja intoa tuli lisää. 
Tarkoituksenani oli tehdä itselleni nukketalo, jota rakentaisin ja kalustaisin lopun ikääni. Niin varmaankin käykin, mutta siinä sivussa harrastus on paisunut ja on syntynyt kaikenlaista muutakin.  Olen mukana joissakin harrastukseen liittyvissä kerhoissa  yhdistyksissä ja nettipalstoilla, joista olen saanut hyviä ystäviä.

Tarkoituksenani on ainakin nyt alussa ollut tehdä mahdollisimman paljon itse. Mukaan on kuitenkin tullut myös paljon toisten harrastajien kanssa vaihdettua, lahjaksi saatua tai heiltä ostettua esineistöä.

Tämä harrastus on ihana!

Sivujen tekeminen on vielä alkuvaiheessa, tule myöhemmin uudelleen, niin sivuilla saattaa olla jotain uutta.... varsinkin nukkekodistani....