789879.jpg
Ystäväni Marjo ja Tero vihittiin 4.8.2007. Marjo on monelle tuttu netistä nimellä Marjukka. Tein heille häälahjaksi hääpoksin muistoksi heidän omista häistään. Laatikon tein erilaisista pahveista ja pleksistä,
laatikon päällystin  Marjukan hääpukukankaalla. Asetelmassa käyttämäni nuket ovat Indiskan myymiä nukkekotinukkeja, joita muutin jonkun verran, esim. sulhaselle vaihdoin hiukset (yritin värjätä nuken punaisia hiuksia ja yllätys-yllätys, ne irtosivat), nykyiset hiukset ovat omien koirieni karvaa, myös morsian sai toisenlaisen kampauksen.
789905.jpg
Minä kun en omaa minkäänlaisia kampaajantaitoja, olin hermostunut luodessani hääkampausta, toki tiesin minkätyylinen kampaus Marjukalle ehkä tulee, mutta sen toteuttaminen jo olikin sitten toinen juttu. Nukella oli alkuaan suorat hiukset ja materiaali oli vähän  kyseenalaista käsitellä. Rullasin nuken kosteita hiuksia cocktail-tikun ympäri ja käytin nuppineuloja sitomaan rullat paikoilleen, sitten vain hiuslakkaa ja liimaa ja siinähän se oli. Hämmästyin aikaansaannostani!
 789899.jpg
Sulhasella taas on silmälasit. Väänsin ne rautalangasta ja lasit niihin tein kynsilakasta.
789767.jpg

789760.jpg

789765.jpg
Morsiamen puvun materiaali oli helppo valinta. Alunperin aioin tehdä sen Marjukan puvun vuorikankaasta, kun kuvittelin varsinaisen pukukankaan olevan liian jäykkää. Kokeilin kuitenkin tehdä pukukankaasta ja hämmästyttävän hyvin se onnistui. Hihat on tehty vuorikankaasta, vaikka alkuperäisen puvun hihat ovatkin organzaa, mutta kun nukella on kädet puolestä välistä taipuisaa rautalankaa, niin hihoista piti saada peittävät. Lisäksi naisnukke oli hieman liian pitkä, sillä oikealla morsiusparilla on jonkin verran pituuseroa - ratkaisin ongelman taivuttamalla morsiamen jalkoihin mutkan reisiin.
789920.jpg
Sulhanen kuivumassa
789923.jpg
Sulhanen sai takin Lissun lähettämästä mustasta kankaasta, paita on nenäliinakangasta, solmuke morsiamen vuorikangasta ja liivi morsiuspukukangasta.  Housukangasta sain todella etsiä. Minä olen oikea harmaan ystävä, mutta varastoistani ei löytynyt yhtäkään harmaata kangastilkkua! Onneksi Arja löysi poikansa käytöstä poistetun paidan, jonka hihasta leikkasin palan.
789928.jpg
Laatikon takaseinälle tein valeikkunan, joka matkii häätalon ikkunaa verhoineen.
789932.jpg
Etualalla on pylvään päässä kaksi pientä kultaista sormusta, joissa toisessa on pikkuinen timantti. Sormukset Tero osti
Vanhan nukkekotimarkkinoilta viime joulukuussa ja kosi niillä Marjukkaa uudelleen, sormukset ovat Larissan tekemiä. Pyysin ne tähän poksiin, sillä näin ne ovat aina näkyvillä eivätkä rasiassa piilossa.
789937.jpg

789942.jpg
Etulasiin on kiinnitetty ruusuköynnös. Kukat siihen, samoin kuin morsiuskimpun ja sulhasen napinläpikukan, on ystäväni Arja tehnyt. Ihanaa omata ystävä, joka pitää kovasti  kukkien tekemisestä!

Keväällä kävimme Turun kerhon kanssa Forssassa ostoksilla ja Marjukka osti silloin Bukowskin morsiusparinallet, joille jo silloin lupasin tehdä penkin. Penkki on tehty pahvisista jaloista ja bambu-tapletista ja maalattu valkoiseksi.  Nukkekotielämää-listalla kiertää tällä hetkellä nk. pullukkakuori, josta jokainen saa ottaa mitä tarvitsee ja  laittaa omia tarpeettomia  tilalle ja lähettää sen taas eteenpäin. Raija lähetti kuoren minulle. Kuoressa oli suloiset ristipistoilla ommellut kirjankannet, joissa oli vaaleanpunaisia sydämiä.  Raija ehdotti  niitä hääpoksiin. Se ei sinne kuitenkaan mahtunut ja päätin tehdä siitä Bukowski-nalleille  valokuva-albumin, albumissa on pikkaraiskuvia, sekä  Marjukan itsensä ottamia että Saanan  kuva-albumista.
789738.jpg

789740.jpg
Raijan albumi on morsiannallen kädessä, valitettavasti näkyy huonosti.
Alla pari kuvaa albumista
796409.jpg
Raijan ompelemat albumin kannet sormuskotelossa, albumi on noin 2x1,8 cm kokoinen
796422.jpg
Albumiin liimasin pikkaraiskuvia, lähinnä Saanan kuvasivuilta.