Ajatuksia siitä keitä talossani tulee asumaan

Päivitetty 22.3.2009

Kun tammikuussa 2003 tein kasvihuoneen, josta muodostuikin puutarha, alkoi mielessäni kehittyä ajatus nukkekotini asukkaista. Aluksihan vain suunnittelin nukkekotia enkä uhrannut ajatustakaan sille, keitä siellä mahtaa asua.
Perheessä on kolme lasta, 14-vuotiaat kaksoistytöt (eivät ole identtiset) Emma ja Emilia ja 10-vuotias poika, Lauri.  Perheellä on myös vauva, kolumbialainen tuontivauva Carlos, yli puolivuotias, mutta alle vuoden.
Tietenkin siellä on isä ja äiti, Saara, yli 35-vuotiaita. Molemmat vanhemmat ovat työssä, äiti on puutarhasuunnittelija ja isä ehkä pienyrittäjä, ei siis mitään kovin suureellista.  
Perheellä on useita koiria, sillä tyttäret ovat innostuneet koiranäyttelyistä, sekä muita lemmikkejä, esim kissoja, akvaario sekä häkkilintuja.

Lisäksi perheen luona vierailevat usein äidin vanhemmat, joista isä on koko ikänsä harrastanut purjehdusta ja on ollut ammatiltaan merikapteeni, isoäiti on aina ollut kotirouva ja rakastanut purjehdusta, he ovat yli 60-vuotiaita.  Lisäksi perheen arkeen kuuluu isoisän kaksoisveli, vanhapoika.
Tähän on sittemmin tullut muutoksia tehtyäni isoäidin. Ajatuksena alunperin oli tehdä Saaran äiti, kiltti ja auttavainen pyöreähkö isoäiti Iris, mutta toisin kävi: syntyikin isänpuoleinen isoäiti, kopea ja kaikkeenpuuttuva kapteenska Linnea. Tämä tietenkin muutti perhesuhteita ja kuvitelmissani isoäiti Iris onkin nyt sitten leski ja perheen isänpuoleinen isoisä on kapteeni ja hänellä on veli, Veli Mäkinen, eli näin perhe sai sukunimenkin, Mäkinen.Perheen lapset:
Poika 10 vuotta, tietokonenörtti, pianisti, Lauri, lempinimeltään Beethoven.
Kaksostytöt, Emma ja Emilia, ovat vauhdikkaita ja  harrastavat koiria kaikessa muodossa.
Toinen tytöistä haluaa eläinlääkäriksi ja toinen yllättävää kyllä, puutarhuriksi. 
Reilu puolivuotias tuontivauva.

Takapihalla on vanha kasvihuone(tekemäni puutarha), jonka kaksoistytöt isoisän ja isosedän avustuksella ovat kunnostaneet puutarhatytön iloksi.

Isoäiti Linnea ja  isoisä asuvat omassa talossa meren rannalla. Isoisän veli asuu heidän luonaan. Heille teen joskus ehkä pienoishuoneen/-huoneita asuttavaksi (kuten Minna on tehnyt Pearlille erilaisia huoneita).

Minulla on olemassa jo yksi versio jokaisesta nukesta, ne on massasta tehtyjä, mutta vielä maalaamattomia. Luulen kuitenkin, että joudun ne kaikki tekemään uudellen sen verran epäonnistuneita yksilöitä niistä tuli. Carloksesta on olemassa jo kolme versiota, kaksi massanukkea ja yksi tuunattu valmis vauvanukke. Olemassa olevista nuken raakileista ei voi julkaista kuvia, ne ovat niin kummallisen näköisiä. Erikoisesti ne olivat liian isoja ja kömpelöitä ja koska ne oli tehty valkoisesta massasta ja minulla ei ollut mitään käsitystä nuken maalaamisesta, maalasin niiden perusvärin liian paksulla maalilla ja jo se pilasi ne kokonaan. ja kului useita vuosia ennen kuin Linnea, johon olen suhteeellisen tyytyväinen, syntyi. Eli nämä nukkeyritykset on poistettu ajatuksista ja Linnean myötä ajatukset nukeista ovat muutenkin muuttuneet.