Meillä on nke-ryhmässä kahvila teemana vuonna 2007. Olen koko kevään omaa kahvilaani suunnitellut. Tarkoituksena olisi luoda kahvila, joka samalla on osto- ja myyntiliike, teemalla 'osta tuoli, jolla istut tai kuppi, josta joit kahvisi'. Jonkun nettisivuilta sain oivan idean luoda kauppa, jossa voin säilyttää valmiina olevia kalusteita ja muutakin tarviketta nukkekotiani varten, myös swapeista kertyy tavaraa, jolle ei juuri nyt ole paikkaa, mutta esille pitäisi saada.  Kahvilateema kun on, niin päätin yhdistää molemmat aiheet. Ninnakin innostui asiasta ja hän tekee nallemuorin kahvilaansa myös antiikkiliikettä. Tänään vihdoinkin sain aloitettua rakennuksen väsäämisen.
694109.jpg
Pahvilaatikkoa keittiön pöydällä, ja veitsi käteen vaan....
694107.jpg
Tässä kuvassa on kankaalla päällystetty pohja kokoa 45x30 cm
694102.jpg
Pohjan etuosasta aukeaa 5 cm suikale, johon kiinnitän ovi- ja ikkunaseinän, vasempaan reunaan olen suunnitellut kangassaranan, näette sitten, kun olen päässyt niin pitkälle.
694110.jpg
Sivuseinät maustepurkkien kanssa tuettuna paikoilleen...
694113.jpg
Nyt alkaa näkyä kuinka kauhea siitä on tulossa, tuo tapetti on kultapohjaista lahjapaperia ja lattian ruutu on kangasta, seinät on nyt kiinni maalarinteipillä.
694115.jpg
Sama tilanne kuin edellisessäkin kuvassa, katontekele vain pois paikaltaan.

694119.jpg
Ja tässä on jo liimatkin välissä ja maalarinteippiä ympärillä tukemassa kokomaisuutta. Nyt on hyvä lopettaa tältä päivältä ja antaa liiman kuivua rauhassa.

Kahvilan tekemiseen tuli yli kuukauden tauko, kun tein häälahjaa ja sitten pitikin leputtaa hermoja. Nyt on edistystä tapahtunut, kolmena päivänä olen koonnut avautuvaa etuseinää ja nyt ollaan tässä vaiheessa. Ovi karmeineen on vielä keittiön pöydällä kuivumassa, etuseinästä puuttuu vielä 'väritys' ja ikkunoista listoitukset ja kaikenlaista muuta pientä.


840118.jpg
Noista tummansinisistä nauhanpaloista tulee etuseinään saranat. Ne on jo kiinnitetty etulevyyn ja vielä ne pitää kiinnittä kahvilan seinään. Voi kun osais tekstata! Tarttis saada mustalle pohjalle kullanvärinen teksti, muttei se multa onnistu. Pitää funtsia, miten ongelman ratkaisen....

840122.jpg
Tässä on ylivalottunut kuva portaasta, tehty munakennosta, värinä 'munakenno'
846966.jpg
Nyt odotellaan vaan liikkeen avautumista....
848659.jpg
Tänään sinne näkyy jo kannetun huonekaluja....
848638.jpg
Tässä 'rakennus valmiina'-kuvassa näkyy portailla oleva sammal, taitaa olla myymälähuone ollut kauan käyttämättä.
Sammal on värjättyä mannaryyniä. Sitä on kuvassa turhan paljon, mutta kait se siitä vähän pois rapiseekin tai sitten rapsutan sitä pois, kunhan liikkeen ovi alkaa avautua useammin...
848648.jpg
Tätä hommaa mietin pitkään ja kyselin ystäviltä neuvoa.  Oikeanlaisia (kaunokirjoitus-) kirjaimia ei tietenkään löytynyt ja nämäkin löytyneet kirjaimet olivat liian pieniä. Onneksi keksin kiertotien, alle kultapaperi ja päälle mustaa kartonkia, jolla talokin on päällystetty ja kirjaimet siihen. Kotona vasta huomasin, että kirjainarkissa ei ollut lainkaan G-kirjainta, onneksi O-kirjaimia oli useampia!
848674.jpg

848677.jpg
Ei näyttänyt näkyvän oikein hyvin teksti liikkeen ikkunoissa, tässä kuvat ikkunoista.
864572.jpg
Tein kauppaan alustan kovalevystä, laattoina taas munakennoa ja sammaleena mannaryyniä.
864578.jpg
Arja teki lauantaina munakennon kuppeihin kukkaistutuksia. Kun mannaryynin värjääminen kerran keksittiin, niin siitäpä tuli oiva materiaali myös kukkiin. Siniset kukat (lobeliat) ovat mannaryyniä.
864605.jpg

864608.jpg
Lähikuvia kukkapurkeista, ruukku on pari senttiä korkea.
867684.jpg
Valmista näyttää olevan!  Valot palaa ja omistajatkin ovat paikalla odottamassa, että kello tulisi 10.
867683.jpg
Siinä he odottavat.... Sähköistin mm Saanan swapiin tekemän riisipaperivalaisimen oikealla, ylhäällä katon rajassa on kaksi valospottia. Valaisimia sähköistän vielä lisää, sillä kahvila on vielä liian hämärä, se vain on niin hidasta puuhaa, että meinasi koko avajaistilaisuus myöhästyä.  Ostin Indiskasta pari uutta nukkea, koska niitä sinne viime viikolla tuli.
867685.jpg
Tästä ideasta olen ylpeä, sähköistin markkinoilta ostamani Reutterin tiffany-lampun, eikös olekin kaunis?
867687.jpg
Onpas oven takana väkeä vaikka kello ei ole vielä kymmentäkään!
On mummoa ja vaaria, rokkari ja neitonen sekä keikari irlantilaisen kukkapuskansa kanssa sekä iso joukko suloisia lapsia leluikkunan takana. Nuket ovat lainassa Britalta.
867697.jpg
Vanhukset ihailemassa kaappikelloja ja tiffany-lamppua
867698.jpg
ja lapset leluikkunan takana. Koko nukkejoukon ehdoton suosikkini on tyttö oikealla.
867688.jpg
Vihdoinkin ovet avattiin
867692.jpg
Isoisä istui ensimmäisenä pöytään ja mitäs kummaa - rokkari aikoo ostaa viulun... Rokkari on toinen suosikkini näiden kauniiden nukkien joukossa.
867693.jpg
ja keikari tietenkin kukkineen syöksyy kaupan kauniin rouvan luo!
867694.jpg
Enpä oikein jaksanut paneutua kuvaamiseen, nämä astiat on ostettu Forssasta kirpparilta

Sitten vähän siitä miten sähköistin kahvilan. Boksien sähköistystä pidetään aina hiukan haastavana. Onneksi minulla on veli, joka osaa vähän kaikkea ja tietää sitäkin enemmän eri asioista. Sehän on aivan yksinkertaista! Tämä järjestelmä on 12V, mikä on yleistä nukkekodissa, valmiit nukkekotilamput käyvät tähän systeemiin ja niitä voi vaihdella nukkekodin ja boksin välillä.
867699.jpg
Ensiksi takaseinään kaksi kupariteipin pätkää, seinässä reikä, josta johto tulee ulos, johdot juotetaan kiinni kupariteippiin, tässä ne on vasta kiinni maalarinteipillä juottamisen helpottamiseksi. Tähän astisen voi toki tehdä valmiina saatavilla pistokesysteemeilläkin. Parasta ja tärkein tässä kuvassa on tuo 8 pariston pakkaus, jolle tein pahvista kotelon, jonka liimasin takaseinään. Minulle oli uusi asia, että tuollaisia saa ostaa, eikä maksanut kuin 30 senttiä sekä tuo sininen liitinosa toisen 30 senttiä, ostin omani Turusta Triopak- nimisestä liikkeestä. Hamstrasin niitä heti useamman kappaleen, kun kerran HALVALLA SAIN! :)
867700.jpg
Lähikuva paristokotelosta, paristot ovat kahdessa rivissä, joten ne pitää kiinnittää tukevasti boxin seinään, ettei liitokset irtoa.
867702.jpg
Tässä kuvassa juotokset on tehtynä, noita maalarinteippejä ei enää tarvittaisi, mutten viitsinyt repiä niitä pois. Nyt voisi kytkeä tuon sinisen kappaleen napoihin ja valot palaa!