330420.jpg
Hiirten talo on tehty vanhaan 60-luvulta peräsin olevaan puiseen Valion juustolaatikkoon. Laatikon päällystin tiilikuvioisella kontaktimuovilla ja kitillä. Sisäkattoon liimasin styrox-kattolevyn palasen, johon upotin paristokäyttöiset jouluvalot. Ystäväni autotallin nurkasta löysin vanhan kuparisen vesijohdon pätkän liitosmuhveineen, muu putki on sutattua valkoista sähköputkea. Mittakaava on sekalainen, tiilet, vesijohtoputki, sisäkatto ym. on kaavassa 1:1, pääosin mittakaava on kuitenkin 1:12, joskin paljon on poikkeuksiakin. Hiiret on tehty neulalla huovuttamalla.
330426.jpg
Hiirten koti on seinän sisässä, kuinkas muuten. Vesijohtoa apuna käyttäen ne ovat rakentaneet asuntoonsa makuuparven. Laatikon etuseinässä on pleksi (ei kuitenkaan vielä kuvassa), johon on kiinnitetty jalkalistan pala, johon hiiret ovat syöneet kulkuaukon sisälle taloon.
330418.jpg
Narutikkaat ovat puuvillalangasta ja tulitikuista. Takaseinän kulmakaappi on tehty pahvista, kopiopaperista ja siirtokuvista, alakerran kattolamppu on pääsiäismunan suojakuoresta, johon on liimattu kimaltavia kukkahelmi. Huonekalut on tehty tulitikkuaskeita ja kuohuviinipullon korkeista (tuolit, joita ei kunnolla kuvassa näy). Seinällä on taulu 'oma koti kullan kallis'.
330419.jpg
Kun en löytänyt netistä vaanivaa mustaa kissaa, piti tyytyä ruskeaan, kiitos Stellan. Jotta kissa erottuisi, piti ovi maalata punaiseksi. Pöydällä olevat juusto- ja leipäherkut veitsineen ja höylineen, ovat taas Helkan swap -lahjoja samoin takaseinällä nurkassa oleva messinkinen vaatekoukku. Seinällä sohvan yläpuolella on punainen kirjahylly, Stellan tupakka-aski ohjeen mukaan, kirjat on tehty massasta.
330425.jpg
Kamina on tehty filmipurkista ja mehupillistä, takaseinällä on tietenkin nallekalenteri, syyskuu, koska hiirten talo valmistui syyskuussa. Oven päällä on oikea kello, sormuskello, josta poistin sormusosan, valitettavasti patteri on loppu. Kuvassa näkyy myös puunkantokori oikeine halkoineen, halkaisin oksia askarteluveitsellä.
330412.jpg
Makuuparvella on tietenkin sänky anjovisfileepurkista, kuinkas muuten. Kehto on tehty tulitikkuaskin laatikoista ja koristeltu swap-pitsein. Lampunvarjostin on läpinäkyvä muovikorkki päällystettynä lautasliinalla. Yöpöytä on Otto-pullon korkki, näin tuli korkin ulkopuolikin käyttöön, sisäkorkkihan on sininen lautanen. Huomaatteko Reneen pikku-pikku pehmon ja Helkan pupun. Vihreä kamina parvella on Eliseltä lahjaksi saatu.
330405.jpg330402.jpg
Näissä kuvissa esittäytyy itse hiiriperhe. Nuori perhe, vain yksi lapsi (innostus hiiriin loppui, niitä on pari lisää olemassa, mutta jotenkin ne eivät sopineet tähän, ovat aikuisia hiiriä), joskin uutta perheenlisäystä odotellaan piakkoin, katsokaa äitihiiren masua. Kehto on nauhaswapin nauhoista ja tulitikkulaatikoista.